ΦΣΜ

Η ιστορία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας είναι από τους πιο παλαιούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους της χώρας, με χρονολογία ίδρυσης το 1928.

ΒΟΛΟΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023

ΤΟ ΧΘΕΣ

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας είναι από τους πιο παλαιούς Φαρμακευτικούς  Συλλόγους της  χώρας, με χρονολογία ίδρυσης το 1928. Στις 29 Μαΐου 1929 συντάχθηκε ο κανονισμός λειτουργίας του Φ.Σ.Μ  με 64 άρθρα ,αρκετά επίκαιρα ακόμα και σήμερα, και με υπογράφοντες τους συνάδελφους, Δημήτρη Λοίζο Πρόεδρο και Τερέντιο Νικόλαο Γραμματέα. Πρώτος Πρόεδρος του Συλλόγου ήταν ο Δημήτρης Λοίζος.

Χαρακτηριστικό του κανονισμού είναι ότι στο άρθρο 52 γίνεται αναφορά για την προσπάθεια της συγκρότησης προμηθευτικού συνεταιρισμού των μελών κατά τον Νόμο 602 περί προμηθευτικών Συνεταιρισμών. Ετσι λοιπόν ένα χρόνο μετά το 1930 ιδρύεται στον Βόλο, ο Πρώτος Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών ΣΥ.Φ.ΘΕ]  στην Ελλάδα, από συναδέλφους, μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Την πρωτοπόρα αυτήν ιδέα για την εποχή εκείνη,  των συναδέλφων μας  μελών του Συλλόγου μας,  την υιοθέτησαν δυο χρόνια μετά οι  συνάδελφοι της Θες/νικης, και άλλοι σε άλλες περιοχές.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Φ.Σ. Μαγνησίας είναι το εξής:
Πρόεδρος, Κώστας Ματσιόλης
Αντιπρόεδρος,  Βογιατζής Γεώργιος
Γραμματέας, Σούμπαση Άρτεμις Παπακυριαζής Κυριαζής
Ταμίας,  Κατσιόπουλος Ιωάννης
Μέλη, Ζολώτα Χρυσάνθη-Χριστίνα, Κόκκα-Ξενάκη Μίνα, Κορμπέτης Μιλτιάδης-Γεώργιος, Παπακυριαζής Κυριαζής, Τσιατσιάνης Θεόδωρος.
Τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας είναι 236.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας σήμερα  στεγάζεται στην οδό Ξενοφώντος 13 με Ορφανοτροφείου 38333, στον Βόλο με τηλ.και φαξ 2421020270, e-mail: fsm@otenet.gr και info@fsmagnesia.gr, και www.fsmagnesia.gr. Ωρες λειτουργίας των γραφείων καθημερινές 09,00-15,00.

Τα γραφεια του Συλλόγου μας βρίσκονται σε κεντρικό σημείο του Βόλου, κοντά στην παραλία. Είναι εξοπλισμένος με  πλήρες ηλεκτρονικό  εξοπλισμό προκειμένου να διεκπεραιώνονται όλες οι ανάγκες των μελών του.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Τα μέλη του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας  προσπαθούν να επιλύουν τα καθημερινά προβλήματα των μελών. Συχνή και έγκυρη ενημερωση μέσω περιοδικού< ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ> πολυσέλιδο, sms & fax,  διοργάνωση επιστημονικών και ενημερωτικών   εκδηλώσεων και τέλος ψυχαγωγικών εκδηλώσεων.

Επίσης  πριν λίγα χρονια πρωτοστάτησε στην σύσταση και λειτουργία εταιρειών φαρμακειών, που στην συνεχεία εφαρμόσθηκε σε κάποιες περιοχές της χώρας μας.

Από τις αρχές του 2011 λειτουργεί στον Βόλο, με πρωτοβουλία του Δ.Σ. του Συλλόγου το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ με την πολύτιμη συνδρομή της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο οποίο καθημερινά βοηθούνται αρκετοί συμπολίτες μας , που δεν έχουν υπό τον ήλιο μοίρα, σε μια περίοδο πλήρους κατάρρευσης του κοινωνικού κράτους.

ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

Σε μια περίοδο στοχοποιησης του κλάδου μας από την πολιτεία, και έντονης προσπάθειας της να εξαφανίσει το ελληνικό φαρμακείο, το φαρμακείου της γειτονιάς, θα έπρεπε να υπάρχει καλλίτερος συντονισμός και ενεργοποίηση των Φ.Σ της χώρας από τον Π.Φ.Σ.

Αποφασιστική παρέμβαση στις εξαγγελίες της κυβέρνησης και ξεσκεπάσματος των σκοπών και στόχων της και τέλος περισσότερη πίεση από τον Π.Φ.Σ για τις πληρωμές των ταμείων.

Σε τοπικό επίπεδο, καλύτερο συντονισμό  μεταξύ των Φ.Σ. σε επίπεδο Θεσσαλίας, ενεργοποίηση για ανακύκλωση φαρμάκων και σύσφιξη  των σχέσεων μεταξύ των μελών μας για την από κοινού αντιμετώπιση της καταιγίδας που βρισκόμαστε...   

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΙΟΛΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Διαβάστε το άρθρο με τίτλο Ταξιδεύοντας με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους