Τα νέα μας

ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΦΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΔΟΕΑΠ

Συνάδελφοι,
σας παραθέτουμε ενημερώσεις σχετικά με τη τήρηση αποστάσεων στα φαρμακεία και το ταμείο ΕΔΟΕΑΠ.
Συγκεκριμένα:
Σύμφωνα με την υπ΄αριθμόν Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44076 /11.07.2020 ΚΥΑ “Κανόνες τήρησης αποστάσεων σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19” ορίζεται ότι:

“Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν έχει απαγορευθεί στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων
αντιμετώπισης του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν
την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, των ακόλουθων αποστάσεων:

 Άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν σε λειτουργία όπως …φαρμακεία:
– Υποχρεωτική η αναλογία του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και ελάχιστη απόσταση ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ τους.
– Διασφάλιση του μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε (5) ατόμων.”

Σύμφωνα με το άρθρο 28 η εν λόγω ΚΥΑ ισχύει από τις 13 Ιουνίου 2020 έως και τις 26 Ιουλίου 2020.

Ανακοίνωση εξέδωσε το ταμείο ΕΔΟΕΑΠ αναφορικά με την ενεργοποίηση της άυλης συνταγογράφησης:

“Στην ενεργοποίηση της διαδικασίας της άυλης συνταγογράφησης μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών gov.gr, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν άυλα τις συνταγές τους, πρέπει να προχωρήσουν οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ. Η διαδικασία αυτή είναι απαραίτητη, καθώς ο έως τώρα τρόπος άυλης συνταγογράφησης στον ΕΔΟΕΑΠ ίσχυε όσο διαρκούσε η ΠΝΠ, που έληξε στις 30 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα:

   1. Πληκτρολογείτε τη διεύθυνση https://ehealth.gov.gr/p-rv/p, έχοντας μαζί σας τους κωδικούς πρόσβασής σας στο TaxisNet, τον ΑΜΚΑ σας και των ασφαλιστικά εξαρτώμενων μελών σας – εφόσον υπάρχουν, καθώς και το κινητό σας τηλέφωνο ή/και το email σας.
   2. Μπαίνετε στην εφαρμογή, επιλέγοντας «Είσοδος στην υπηρεσία», όπου σας ζητείται η ταυτοποίησή σας μέσω των κωδικών σας TaxisNet.
   3. Στη συνέχεια πληκτρολογείτε τον ΑΜΚΑ σας ή τον ΑΜΚΑ του ασφαλιστικά εξαρτώμενου μέλους και επιλέγετε «Είσοδος».
   4. Εμφανίζονται τα στοιχεία σας (ΑΜΚΑ, ονοματεπώνυμο…). Αφού ελέγξετε την ορθότητά τους, επιλέγετε «Επιβεβαίωση».
   5. Εισέρχεστε στη σελίδα της Άυλης Συνταγογράφησης. Επιλέγετε «Επιθυμώ Άυλη Συνταγογράφηση» και στη συνέχεια σάς ζητείται να συμπληρώσετε το κινητό τηλέφωνο ή/και το email, όπου θα σας αποστέλλεται το barcode της συνταγής.
   6. Μόλις συμπληρώσετε το κινητό ή/και το email σας, ενεργοποιείται η επιλογή «Επιβεβαίωση». Για την αποθήκευση των εν λόγω στοιχείων, απαιτείται πρώτα η επιβεβαίωσή τους μέσω ενός κωδικού, που σας αποστέλλεται από την ΗΔΙΚΑ με sms και email αντιστοίχως. Με τη συμπλήρωση του κωδικού, προχωράτε στην «Υποβολή». Η εγγραφή σας έχει ολοκληρωθεί.

Με την ενεργοποίηση οι ασφαλισμένοι του ΕΔΟΕΑΠ θα εξακολουθούν να παραλαμβάνουν απευθείας στο φαρμακείο τα φάρμακά τους, χωρίς την προσκόμιση συνταγής. Απλώς θα αναφέρουν μόνον το γραμμικό κώδικα (barcode) της συνταγής τους και τον ΑΜΚΑ τους.”Λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο:
ΚΥΑ