Τα νέα μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΜΗΝΟΣ ΙΟΥΛΙΟΥ


Αγαπητοί συνάδελφοι,

αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που όλοι μαζί βρισκόμαστε ξανά μετά την περίοδο της πανδημίας του covid-19 προκειμένου να χαράξουμε από κοινού τα επόμενα βήματά μας, σε μια περίοδο συνεχών αλλαγών και στην οποία το φαρμακείο βρίσκεται στο στόχαστρο των οικονομικών συμφερόντων εντός και εκτός της χώρας μας. Εμείς σαν Διοικητικό Συμβούλιο εκτιμούμε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατόν προκειμένου να πορευτούμε τοπικά στο φαρμακείο της επόμενης ημέρας και να προσπαθήσουμε να χαράξουμε και να υλοποιήσουμε αποφάσεις που σκοπό θα έχουν την βελτίωση της καθημερινότητάς μας.
Όπως σας είχαμε ενημερώσει στις 3 Ιουλίου, θα κάνουμε την ετήσια Γενική μας Συνέλευση τόσο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας όσο και του Διανεμητικού Λογαριασμού Φαρμακοποιών Μαγνησίας(ΔΙ.ΛΟ.Φ.ΜΑ.). Ζητούμε την παρουσία σας στις δύο αυτές Γενικές Συνελεύσεις.
Την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι Κάρτες Μέλους, οι οποίες θα αποτελούν πιστοποίηση της ιδιότητάς μας εντός και εκτός της χώρας μας. Οι Κάρτες Μέλους είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του Συλλόγου και στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος δεν πρόλαβε να φέρει φωτογραφία μπορεί να το κάνει σε επόμενο χρονικό διάστημα. Εκτιμούμε ότι ένας επιστημονικός Σύλλογος οφείλει να φροντίζει την ταυτοποίηση των μελών του προς τρίτους. Επίσης πήραμε την απόφαση να εκτυπωθούν σήματα για την βιτρίνα ή το δάπεδο του φαρμακείου που να υπενθυμίζουν τους συμπολίτες μας την τήρηση των αποστάσεων για την ασφάλεια τους και τα σήματα αυτά είναι δωρεάν για όλα τα μέλη του Συλλόγου. Στο επόμενο διάστημα θα σας ενημερώσουμε για να περάσετε να τα παραλάβετε από τα γραφεία μας.
Τις προηγούμενες ημέρες έγινε συνάντηση των μελών του Δ.Σ. με το Σύλλογο Καρκινοπαθών Νομού Μαγνησίας όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνταγογράφηση και τα προβλήματα που υπάρχουν, καθώς επίσης και ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος που αφορούν τις αιτίες δημιουργίας μεγάλου αριθμού ασθενών από καρκίνο στη περιοχή μας, καθώς επίσης συζητήθηκε και η περίπτωση όπου άτομο με την ψεύτικη ιδιότητα του γιατρού μπόρεσε και εξαπάτησε ασθενείς πουλώντας τους παρασκευάσματα αγνώστου θεραπευτικής αξίας. Ανάλογες συναντήσεις με άλλους Συλλόγους Ασθενών έχουμε προγραμματίσει να γίνουν στο επόμενο διάστημα.
Συνάδελφοι, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας  αποφάσισε την πραγματοποίηση ημέρας αιμοδοσίας για τη Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020 από τις ώρες 18:00-20:00 το απόγευμα, μπροστά στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας. Συγκεκριμένα το ειδικό όχημα τις Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου θα σταθμεύσει μπροστά από τα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας στις ώρες 18:00-20:00 το απόγευμα, όπου έχουν ήδη δηλώσει 20 εθελοντές του Συλλόγου μας. Την ίδια ημέρα έχουν τη δυνατότητα και όσοι άλλοι συνάδελφοι ή μέλη των οικογενειών τους να δώσουν αίμα να το κάνουν. Θα σας κοινοποιηθεί ειδικό έγγραφο όπου θα ορίζεται με λεπτομέρεια η προετοιμασία των εθελοντών προκειμένου να γίνει η διαδικασία της αιμοδοσίας. Σας ενημερώνουμε ότι, ο Σύλλογός μας θα αποτελεί μέλος του Συλλόγου αιμοδοτών Μαγνησίας  η Αλληλεγγύη όπου θα έχει τη δική του μερίδα μεταξύ των μελών του συγκεκριμένου Συλλόγου. Όσοι δεν καταφέρουν να έρθουν για αιμοδοσία τη συγκεκριμένη ημέρα(03/08/2020) θα πρέπει να απευθυνθούν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου όπου με ραντεβού θα πραγματοποιήσουν εκεί την διαδικασία της αιμοδοσίας. Τονίζουμε ότι δικαίωμα στην εθελοντική αιμοδοσία έχουν όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας καθώς και τα μέλη της οικογένειας τους. Αυτονόητο είναι ότι όσοι έχουν ανάγκη για αίμα θα πρέπει να είναι ή μέλη του Συλλόγου ή μέλη της οικογένειάς τους και αυτό θα τηρηθεί αυστηρά.
Συνάδελφοι, λόγο των συνεχών αλλαγών που αφορούν στη συνταγογράφηση και γενικότερα στη λειτουργία των φαρμακείων μας, σας τονίζουμε την ενημέρωσή σας από τα email του Συλλόγου, την Ιστοσελίδα του Συλλόγου, καθώς και το επίσημο μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης του Συλλόγου. Με αυτό το τρόπο θα έχετε την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση που χρειάζεστε.
Συνάδελφοι, σας υπενθυμίζουμε ότι αλλαγές εφημερίας γίνονται μόνο όταν υπάρχει σοβαρός λόγος. Η αλλαγή γίνεται με έγγραφη δήλωση του Φαρμακοποιού και με την έγκριση του Συλλόγου αφού προηγουμένως έρθει σε επικοινωνία με τα γραφεία του Συλλόγου. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή εφημερίας να γίνεται μεταξύ των μελών του Συλλόγου χωρίς την έγκριση του Συλλόγου.
Βρισκόμαστε ήδη στη καλοκαιρινή περίοδο και έχουν ξεκινήσει οι άδειες κλεισίματος των φαρμακείων λόγω των διακοπών. Σας υπενθυμίζουμε όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ότι είναι υποχρεωτικό το γραπτό αίτημα του συναδέλφου προς το Σύλλογο με την προϋπόθεση ότι στο διάστημα απουσίας του δε θα έχει υπηρεσία.