Τα νέα μας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ COVID 19

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Βόλος 24/03/2020
Α.Π.8851/Φ1,0


Συνάδελφοι,
Μετά την  καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει επιβληθεί λόγο του COVID– 19 στη χώρα μας, και με την σύσταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικό Συλλόγου, αποφασίσαμε την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων μας , σε συνεχές ωράριο για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων τόσο των συναδέλφων όσο και των υπαλλήλων μας.
Το ωράριο είναι υποχρεωτικό για όλα τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και διαμορφώνεται ως εξής :
Δευτέρα έως και Παρασκευή 08:30-16:30
Το νέο ωράριο θα είναι σε ισχύ όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας και η εφαρμογή του ξεκινάει από τη Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020.
Όσον αφορά τη Δημοτική Ενότητα Βόλου τα εφημερεύοντα φαρμακεία θα λειτουργούν από τις 08:00π.μ. – 21:00μ.μ. και τα διανυκτερεύοντα όλο το 24ωρο. Οι ομάδες εφημερίας θα διπλασιαστούν τις μέρες από Δευτέρα έως και Σάββατο. Την Κυριακή οι εφημερίες θα είναι κανονικά όπως ήταν μέχρι και σήμερα.
Τα εφημερεύοντα στη Νέα Ιωνία θα είναι δύο όλες τις ημέρες της εβδομάδας όπως μέχρι σήμερα ήταν διαμορφωμένες οι ομάδες.
Για την Περιφέρεια της Μαγνησίας οι εφημερίες δεν αλλάζουν.
Σε ότι αφορά τα διευρυμένα φαρμακεία οι συνάδελφοι που έχουν δηλώσει διευρυμένο ωράριο λειτουργίας για το δίμηνο Μάρτιος – Απρίλιος έχουν δύο επιλογές:
Όσοι επιθυμούν να το συνεχίσουν και στο διάστημα που ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας μπορούν να το συνεχίσουν χωρίς καμία ενέργεια από μέρους τους, όσοι όμως είχαν δηλώσει διευρυμένο και επιθυμούν να το σταματήσουν ή να το αλλάξουν για αυτό το διάστημα μπορούν να το δηλώσουν ταυτόχρονα  στο mail ή στο φαξ του Συλλόγου μας και στη Περιφέρεια όπως όταν έκαναν τη δήλωση.
Συνάδελφοι προσοχή όσοι ενδιαφέρεστε για το διευρυμένο ωράριο πρέπει να το έχετε δηλώσει μέχρι το βράδυ της Τετάρτης 25/03/2020.

Σας κοινοποιούμε αίτηση υπαναχώρησης από το διευρυμένο ωράριο όπως και την αίτηση υποβολής διευρυμένου ωραρίου
1)ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΗΣ
2)ΑΙΤΗΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ

Συνάδελφοι,
για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, κυρίως κατά τη διάρκεια της εφημερίας, σας προτρέπουμε την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων που έχουμε μέχρι σήμερα υιοθετήσει και επιπλέον όσοι το επιθυμούν να εξυπηρετούν το κοινό μέσα από τη θυρίδα ασφαλείας.