Τα νέα μας

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΙΟ

Συνάδελφοι,

  σας υπενθυμίζουμε τις οδηγίες του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου προς τα φαρμακεία σχετικά με τον κορωνοϊο, που λάβατε στις 06 Μαρτίου 2020 μαζί και με άλλες χρήσιμες πληροφορίες καθώς και τις αφίσες.
Ο Σύλλογός μας είναι σε συνεχή επικοινωνία με το Προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθώς επίσης και με τους Προέδρους των Θεσσαλικών Φαρμακευτικών Συλλόγων.
Εντός της ημέρας σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχουμε επιπλέον ενημέρωση από μέρους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι περνάμε σε μία περίοδο όπου βρισκόμαστε στη πρώτη γραμμή επαφής με αυτά τα περιστατικά και ενδεχομένως ακούσιας μετάδοσης σε χρόνιους πάσχοντες, από την άλλη έχουμε ευθύνη έναντι των συμπολιτών μας, προκειμένου να προστατευτούμε αποτελεσματικά και να συμβάλλουμε στην μείωση της διασποράς της νόσου. Ως μέρος της πρωτοβάθμιας φροντίδας που είμαστε σας υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να ενημερωνόμαστε συνεχώς για τις εξελίξεις επάνω στον κορωνοϊο, προκειμένου στη συνέχεια να ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας.
Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που σας στέλνουμε και τηρήστε με πολύ προσοχή όσα αφορούν την ορθή λειτουργία μας. Πιο συγκεκριμένα είναι απαραίτητα τα μέτρα που πρέπει να λάβουμε στον εργασιακό μας χώρο όπως τακτικός καθαρισμός επιφανειών με ειδικά αντισηπτικά συχνός αερισμός του χώρου, τήρηση απόστασης ενός μέτρου από άτομο με αναπνευστικά συμπτώματα, συχνό πλύσιμο των χεριών.
Παραπομπή στο κατάλληλο γιατρό ή στην κατάλληλη μονάδα υγείας στις περιπτώσεις πυρετού, βήχα, δυσκολίας στην αναπνοή και γενικότερα επιπλοκών.

Λεπτομέρειες στο επισυναπτόμενο:
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΦΣ