|
 
 Τα νέα μας
ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018Αγαπητοί συνάδελφοι,

  την περασμένη Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας προκειμένου να συζητηθεί ο νέος νόμος 4512/17-01-2018 και πιο συγκεκριμένα το άρθρο 257 που αφορά το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.
Ως γνωστόν μετά και την ψήφιση αυτού του νόμου από το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα πρέπει οι τοπικοί Φαρμακευτικοί Σύλλογοι να αποφασίσουν το νέο ωράριο λειτουργίας που θα καλύπτει τις ανάγκες της περιοχής ευθύνης τους, το οποίο ωράριο θα πρέπει να εγκριθεί από τον Περιφερειάρχη προκειμένου να έχει ισχύ. Μετά από την ενημερωτική εισήγηση από μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης και τις ερωτήσεις και διευκρινήσεις που υποβλήθηκαν, αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία το ωράριο που θα προτείνουμε στον κύριο Περιφερειάρχη να είναι το εξής:
Δευτέρα- Παρασκευή 08:00-14:00μ.μ. και Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από 17:00-21:00μ.μ.. Αυτό το ωράριο εκτιμούμε ότι είναι αρκετό για να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής. Οποιοδήποτε άλλο ωράριο πέραν του συγκεκριμένου θα θεωρείται διευρυμένο ωράριο και θα χρειάζεται την έγκριση του Συλλόγου και του κ. Περιφερειάρχη.
Σημειώνουμε ότι ο συγκεκριμένος νόμος 4512/17-01-2018:
Α) Δεν αναφέρει καθόλου για το ωράριο που θα ισχύει στα φαρμακεία της υπαίθρου,
Β) Προβλέπει ελάχιστες ώρες λειτουργίας των φαρμακείων 40 ώρες/εβδομάδα(08:00-21:00μ.μ. Δευτέρα- Παρασκευή) και δεν προβλέπει μάξιμουμ ώρες λειτουργίας,
Γ) Επιτρέπει τη λειτουργία των φαρμακείων όλες τις ημέρες ακόμα και αργίες πλην της Κυριακής.
Λεπτομέρειες για τις διατάξεις του νόμου και την ερμηνεία του από μέρους του Νομικού Συμβούλου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου σας τις έχουμε στείλει από ημέρες στα mail  σας.
Πάγια θέση του Συλλόγου μας καθώς και όλου του κλάδου μας, είναι η λειτουργία ενός πλαισίου όπου θα καθορίζεται το συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των Φαρμακείων, καθώς  και το συγκεκριμένο ωράριο των Εφημερευόντων και Διανυκτερευόντων  φαρμακείων, κατά το οποίο θα απαγορεύεται η ταυτόχρονη λειτουργία των υπόλοιπων φαρμακείων. Οι Ευρωπαϊκές διατάξεις ορίζουν ότι το φαρμακείο θα πρέπει να λειτουργεί με κανόνες που θα τηρούνται υποχρεωτικά από όλους τους φαρμακοποιούς.
Με την ψήφιση του νόμου 4512/17-01-2018 δημιουργούνται αρκετές ασάφειες καθώς επίσης και ζητήματα που χρήζουν ερμηνείας. Δεν προβλέπεται μεταβατική περίοδος για την έναρξη του νέου νόμου και κυρίως φωτογραφίζουν φαρμακεία που λειτουργούν 24 ώρες. 
Μετά και την συνάντηση που ζητήσαμε από τον κύριο Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης.
 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by