|
 
 Τα νέα μας
4/12/17 *ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝΑθήνα, 04 Δεκεμβρίου 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

 

Αριθμ. Πρωτ. 4196

 

Προς

: Υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Ξανθός

 

Θέμα: «Παράταση διάθεσης αποθεμάτων των φαρμακείων»

 

Κ. Υπουργέ,

Κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων αποφασίστηκε οι νέες τιμές φαρμάκων, σύμφωνα με τις οποίες παρατηρείται μείωση των τιμών τους κατά 11,8% μεσοσταθμικά. Σε μερικές μάλιστα περιπτώσεις η μείωση της τιμής είναι της τάξεως 60 ή 70%.

Ως αντιλαμβάνεστε, το γεγονός αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρής οικονομικής ζημίας σε όλους τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι, σε πολλές περιπτώσεις, καλούνται υποχρεωτικώς να προβούν σε πώληση των φαρμάκων σε προκαθορισμένη τιμή λιανικής, χαμηλότερης της προμηθευόμενης χονδρικής τιμής.

Προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση νέας ζημίας στους φαρμακοποιούς, δέον είναι όπως προβλέψετε ρητώς στο επικείμενο Δελτίο Τιμών Φαρμάκων ανθρώπινης χρήσης, ικανό χρόνο διάθεσης των αποθεμάτων των φαρμάκων τους. Για την διάθεση των εν λόγω φαρμάκων θα πρέπει να διατεθεί χρόνος τουλάχιστον δύο (2) μηνών από την έκδοση της υπουργικής αποφάσεως. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην ως άνω πρόταση του Π.Φ.Σ. έχει συναινέσει ομοφώνως η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΗΚΑΣ

 

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by