|
 
 Τα νέα μας
Φαρμακευτική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής από το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαγνησίας **21/11/2017Φαρμακευτική βοήθεια στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής από το Κοινωνικό Φαρμακείο Μαγνησίας

 

ΦΩΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

21 Νοεμβρίου 2017

Πακέτα με φάρμακα στους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής θα αποστείλει σήμερα πρωί-πρωί το Κοινωνικό Φαρμακείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και της Μητρόπολης συνδράμοντας με αυτόν τον τρόπο στις ανάγκες των κατοίκων που επλήγησαν από τη θεομηνία πριν μια εβδομάδα.

 

Οι φαρμακοποιοί στην Μαγνησία ανταποκρίθηκαν άμεσα στο αίτημα φαρμακοποιών από την Αθήνα που ζήτησαν φαρμακευτικό υλικό για τους πληγέντες.

Οι τεράστιοι όγκοι νερού και λάσπης παρέσυραν στο διάβα τους χιλιάδες κουτιά με φάρμακα που βρίσκονταν στις ράφια και τα συρτάρια ντουλαπιών των σπιτιών που καταστράφηκαν. Οι πολίτες εκτός από τις περιουσίες τους και τους κόπους μιας ζωής έχασαν και τα άλλα πολύτιμα αγαθά, όπως είναι τα φάρμακα. Παράλληλα και φαρμακεία στη Δυτική Αττική υπέστησαν μεγάλες ζημιές και χρειάζονται βοήθεια.

 

«

Προχθές Κυριακή μας ενημέρωσαν από την Αθήνα πως χρειάζονται μεγάλη βοήθεια σε φάρμακα οι κάτοικοι στη Μάνδρα και την υπόλοιπη Δυτική Αττική. Εμείς δεν καθυστερήσαμε ούτε λεπτό. Αμέσως ανταποκριθήκαμε και κινητοποιήσαμε τον μηχανισμό μας στο Κοινωνικό Φαρμακείο τοποθετώντας τα φάρμακα σε πακέτα με σκοπό να αποσταλούν στην Αττική»τόνισε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Κώστας Ματσιόλης.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε πως

«συγκεντρώθηκαν φάρμακα για όλες τις παθήσεις. Δόθηκε όμως ιδιαίτερη έμφαση στα φάρμακα κατά της υπέρτασης για τους ηλικιωμένους οι οποίοι έχουν και τις μεγαλύτερες ανάγκες. Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε φαρμακεία της πληγείσας περιοχής που καταστράφηκαν από τη θεομηνία».

Στήριξη προσφέρουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο πανελλαδικού συντονισμού.

 

Την Κυριακή θα γίνει έκκληση από τις Ενορίες της Μητρόπολης Δημητριάδος για να συνδράμουν οι πιστοί προσφέροντας φάρμακα που δεν χρειάζονται, καθώς οι ανάγκες είναι συνεχείς.

Το ενθαρρυντικό είναι πως το Κοινωνικό Φαρμακείο πρωτοστατεί για ακόμη μια φορά σε μια κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Και αυτό γίνεται, επειδή οι συμπολίτες προσφέρουν συνεχώς φάρμακα για τις έκτακτες καταστάσεις.

 

Ο κ. Ματσιόλης επισήμανε πως

«η βοήθεια που προσφέρουν οι πολίτες μέσα από την προσφορά φαρμάκων, είναι πολύ σημαντική και συγκινητική. Η στήριξή τους είναι αμείωτη και μέσα από τις ποσότητες φαρμάκων που συγκεντρώνονται, βοηθούμε ιδρύματα, Νοσοκομείο και άλλους φορείς και κοινωνικές ομάδες. Ουσιαστικά συμπολίτες προσφέρουν φάρμακα και αυτά επιστρέφουν στην ίδια την κοινωνία. Ήδη έχουμε κάνει πολλές αποστολές φαρμάκων, ενώ συνδράμουμε και σε έκτακτες καταστάσεις, όπως στην περίπτωση της Δυτικής Αττικής».

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by