|
 
 Τα νέα μας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΣΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΧΑΙΜΕΡ*ΤΕΣΤ ΜΝΗΜΗΣ *18/9/17                                               

           

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΜΟΝΑΔΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΝΟΣΟΥ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Τοπάλη 7 – Βόλος Τ.Κ. 38221

Τηλ. : 24210 31227/87267 Fax : 24210 31227

e-mail: alzheimervolos@gmail.com

www.alzheimervolos.gr

            Βόλος, 15/09/2017

 

 

 

Προς:               Διοικητικό Συμβούλιο Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

Θέμα:              Ενημέρωση των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας για τη λειτουργία του Ιατρείου Μνήμης της Μονάδας Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου

 

 

Αγαπητές/-οι κυρίες/-οι,

 

Με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Alzheimer, στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και πρόληψης αναφορικά με τη νόσο Alzheimer, και με σκοπό την ενημέρωση του ευρέος κοινού του Νομού Μαγνησίας, η Μονάδα Αντιμετώπισης Νόσου Alzheimer Βόλου (Μ.Α.Ν.Α. Βόλου) παρέχει σε άτομα άνω των 60 ετών τη δυνατότητα να εξεταστούν δωρεάν από το Ιατρείο Μνήμης.

Ο Έλεγχος Μνήμης (testμνήμης) είναι μια ωριαία ανιχνευτική διαδικασία που βοηθά να αποκαλυφθούν πιθανές δυσκολίες μνήμης, κρίσης, προσοχής, συγκέντρωσης, λόγου και μάθησης, που ίσως οφείλονται στη νευροεκφυλιστική νόσο Alzheimer ή σε άλλον τύπο άνοιας. Περιλαμβάνει τη χορήγηση επιλεγμένων εργαλείων νευροψυχολογικής εκτίμησης και διεξάγεται από εκπαιδευμένους ψυχολόγους στο Ιατρείο Μνήμης της Μονάδας, με αυστηρά τηρούμενο τον όρο του απόρρητου των πληροφοριών. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει συνταχθεί από την ψυχολογική υπηρεσία της Μ.Α.Ν.Α. Βόλου και είναι έτοιμο προς διανομή σύντομο ενημερωτικό υλικό.

Δια του παρόντος, αιτούμαστε την ευγενική συνδρομή του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, κατά την ηλεκτρονική προώθηση του ακόλουθου ηλεκτρονικού μηνύματος (mail) και του συνημμένου ενημερωτικού υλικού του Ιατρείου Μνήμης της Μ.Α.Ν.Α. Βόλου, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (e-mails) των κατά τόπους υπαγόμενα φαρμακεία εντός και εκτός πολεοδομικού συγκροτήματος Βόλου.

 

 

Με εκτίμηση

 

Ο Πρόεδρος                                                                       Για την Επιστημονική Ομάδα

   Νικόλαος Καπτσιανός                                                 Μάγδα Σουσουρή – Επ. Υπεύθυνη

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by