|
 
 Τα νέα μας
Ημερομηνία εκτέλεσης γνωματεύσεων αναλωσίμου υγειονομικού υλικούΗμερομηνία εκτέλεσης γνωματεύσεων αναλωσίμου υγειονομικού υλικού

ΕΟΠΥΥ

Συμπληρωματικές οδηγίες συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής

ΕΟΠΥΥ - Αρ. Πρωτ.: ΔΒ4Γ/Γ55/17/οικ. 35588 24-08-2017

ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Λάθη κατά την υποβολή λογαριασμών στο eΔΑΠΥ από τα φαρμακεία

Απαντήσεις σε συχνές ερωτήσεις για τη χρήση της νέας εφαρμογής του eΔΑΠΥ παροχών

ΘΕΜΑ :

«Σχετικά με ημερομηνία εκτέλεσης γνωματεύσεων αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, σκευασμάτων ειδικής διατροφής και λοιπών ιατροτεχνολογικών προϊόντων»

 

Θέτουμε υπόψη σας ότι οι γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής που θα εκδοθούν από 1-9-17 στο ηλεκτρονικό σύστημα θα έχουν προθεσμία εκτέλεσης δέκα (10) ημέρες από την έκδοσή τους. Εξαιρούνται οι γνωματεύσεις για τα παρεχόμενα είδη του άρθρου 15 του ενιαίου κανονισμού παροχών ΕΟΠΥΥ (π.χ. αναπνευστικές συσκευές, ακουστικά βαρηκοΐας, οξυγονοθεραπεία, οπτικά, ορθοπεδικά είδη κτλ.) όπου η προθεσμία εκτέλεσής τους ορίζεται στις τριάντα (30) ημέρες από την έκδοσή τους.

 

Για τις γνωματεύσεις αναλωσίμου υγειονομικού υλικού και σκευασμάτων ειδικής διατροφής με προγενέστερη ημερομηνία έκδοσης από την 1/9/2017 ισχύει το πρότερο καθεστώς.

 

Επίσης, δε θα επιτρέπεται να επαναληφθεί η έκδοση επόμενης γνωμάτευσης παρά μόνο δέκα (10) ημέρες πριν ολοκληρωθεί το διάστημα που καλύπτεται από την προηγούμενη εκτέλεση.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΜΠΕΡΣΙΜΗΣ

 

Επ. Καθηγητής Παν. Πειραιώς

 

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by