|
 
 Τα νέα μας
Απάντηση ΠΦΣ στην Υπουργό Εργασίας*ΔΕΥΤΕΡΑ 8/5/17Απάντηση ΠΦΣ στην Υπουργό Εργασίας

 

ΑΘΗΝΑ 8.5.2017

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Απαράδεκτη και φορομπηχτική χαρακτηρίζει την προωθούμενη, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τη νέα ρύθμιση με την οποία επιβάλλεται νέο χαράτσι στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καλεί την κ. Αχτσιόγλου να αποσύρει την συγκεκριμένη διάταξη η οποία θα προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

 

Εκ του ΠΦΣ

 

Αθήνα, 08 Μαΐου 2017

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΝΠΔΔ

Αριθμ. Πρωτ. 1444

 

Προς: Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Έφη Αχτσιόγλου.

 

Θέμα:

«Περαιτέρω αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των φαρμακοποιών»

Κυρίε Υπουργέ,

 

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή, νέα ρύθμιση με την οποία η αύξηση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών θα προέλθει από το νέο τρόπο υπολογισμού. Έτσι, αντί οι εισφορές να υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος των ελεύθερων επαγγελματιών ή των επιτηδευματιών, θα υπολογίζονται επί του φορολογητέου εισοδήματος προσαυξημένου κατά το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών που καταβλήθηκαν την προηγούμενη χρονιά.

 

Αν πράγματι ισχύουν τα ανωτέρω, η ρύθμιση αυτή είναι απολύτως απαράδεκτη και φορομπηχτική. υποχρεούστε δε όπως άμεσα την ανακαλέσετε.

 

Είναι σαφές ότι αν η ρύθμιση αυτή ψηφιστεί θα έχετε προκαλέσει την καταστροφή χιλιάδων φαρμακείων που αυτή τη στιγμή στηρίζουν την φαρμακευτική περίθαλψη των πολιτών και τη Δημόσια Υγεία.

 

Με εκτίμηση

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

 

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by