|
 
 Δραστηριότητα Συλλόγου - Επιστημονικά θέματα
ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ

Το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων , και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών είναι στις άμεσες ενέργειες του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης για το ερχόμενο διάστημα.

 

Το απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων , και η μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών είναι στις άμεσες ενέργειες του υπουργού Υγείας και της κυβέρνησης για το ερχόμενο διάστημα. Το Μνημόνιο είναι η πρόφαση για να μπόρεση να το περάσει τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινή γνώμη. H αλήθεια που κρύβετε πίσω από όλα αυτά , είναι , η εξαφάνιση του Ελληνικού Φαρμακείου ,και η αντικατάσταση του από τις αλυσίδες φαρμακείων όπως αυτές που υπάρχουν σε άλλες χώρες , μακρινές ..

Με ψεύδη , εκφοβισμούς ,και απαξίωση ,δεν εξοντώνεις έναν κλάδο , δεν επενδύεις στον φόβο .

Με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων ,που θέτει για εφαρμογή, χωρίς καν διάλογο, τούτες τις μέρες, , με το απάνθρωπο και εξαντλητικό ωράριο των 100 σχεδόν ωρών εργασίας την εβδομάδα , ουσιαστικά προθερμάνει τον νέο πόλεμο εναντίον του κλάδου μας , του φαρμακείου της γειτονιάς , με απώτερο σκοπό την πλήρη ελαχιστοποίηση του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων .Εκεί είναι το επίκεντρο του ζητήματος , εκεί είναι η κατάληξη των σκέψεων των κυβερνόντων και τέλος εκεί είναι η εφαρμογή των εντολών που έχουν οι κυβερνώντες, από αυτούς τους κύκλος που χαράσσουν το μέλλον για εμάς χωρίς εμάς. Δηλαδή η κυβέρνηση στην ουσία μπλοφάρει με την απελευθέρωση του ωραρίου και αυτό που κυρίως την ενδιαφέρει ο εκφοβισμός , η πλήρη εξαθλίωση και τέλος η ολοκληρωτική εξόντωση μας .

Η κοινωνία και οι πολίτες, μόνο χάσιμο έχουν από αυτή την κατάσταση που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει .Ο φαρμακοποιός προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του στην παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης , καθημερινά δίνοντας δωρεάν συμβουλές υγείας και φροντίδας, όλο τω 24ωρο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της ελληνικής επικράτειας, και σε δύσκολες οικονομικά εποχές δανείζει φάρμακα , φροντίζοντας να καλυφτούν οι ανάγκες των πολιτών και καλύπτοντας με αυτόν τον τρόπο την ανεπάρκεια της κρατικής μέριμνας προς για τον Έλληνα φορολογούμενο και δεινά δοκιμαζόμενο πολίτη .

Ολόκληρη η κοινωνία το γνωρίζει ότι η ανοχή και η αντοχή των φαρμακοποιών συμβούλων υγείας και φροντίδας , είναι η σιγουριά τους για να αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες υγείας .

Επίσης γνωρίζουν καλά ότι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία είναι 120.000.000 ευρώ , και ότι αν θελαν να γίνουν απαιτητές θα τίναζαν στον αέρα όλο το σύστημα της ασφαλιστικής περίθαλψης στην χώρα.

Να για τι προανέφερα ότι η αντοχή και η ανοχή μας είναι η σημερινή σιγουριά για την φαρμακευτική κάλυψη των αναγκών των συμπολιτών μας. Παρά το γεγονός της συντονισμένης επίθεσης της πολιτείας και μερίδας μέσων επικοινωνίας , εμείς συνεχίζουμε την προσφορά μας , περιμένοντας , έστω και τώρα από την πολιτεία να μας αναγνωρίσει και αλλάξει την πολίτικη της απέναντι μας , σταματώντας να μας στοχεύει συνεχώς.

Οι πολίτες αυτής της χώρας γνωρίζουν αρκετά καλά ότι αν στην θέση των σημερινών φαρμακείων γίνουν μεγάλες οικονομικές μονάδες , απρόσωπες , δεν θα μπορούν να δανείζονται φάρμακα , οι συνταξιούχοι και οι αδύναμες γενικά κοινωνικές ομάδες , και όποια υπηρεσία υγείας ζητήσουν θα πρέπει να βάλουν το χέρι τους βαθειά στην τσέπη τους προκειμένου να το αποκτήσουν.

Ήδη αρχίζουν σιγά -σιγά να βλέπουν τα πρώτα αποτελέσματα της νεοφιλελεύθερης πολίτικης στο χώρο της υγείας , με τις πρώτες εξαγγελίες του νέου ασφαλιστικού φορέα υγείας που σε λίγες μέρες αρχίζει την λειτουργία του .

Μισθοί χαμηλοί για τους γιατρούς , και παντελή έλλειψη σε οδοντιατρική κάλυψη του 90% των ελλήνων ασφαλισμένων πολιτών που θα καλύπτονται από αυτόν τον ενιαίο φορέα υγείας. Οι ανάγκες σε οδοντιατρική φροντίδα των ασφαλισμένων του ενοποιούμενου αυτού ασφαλιστικού φορέα <δηλ. του ενιαίου ΙΚΑ-ΤΕΒΕ-ΟΓΑ ΚΑΙ –ΟΠΠΑΔ > θα καλύπτονται από μεγάλες επιχειρήσεις αλυσίδες οδοντιατρείων με επιβάρυνση των ασφαλισμένων. Το ίδιο θα γίνεται επίσης με τις μικροβιολογικές και ακτινολογικές εξετάσεις τις οποίες επίσης δεν θα καλύπτει. Άρα η πολιτεία με την νεοφιλελεύθερη πολιτική της ζητά από την μια οι πολίτες να συνεχίζουν να πληρώνουν τις πανάκριβες εισφορές τους σε ασφάλιστρα προς τα ασφαλιστικά ταμεία κάθε μήνα , και από την άλλη να τους στρέφει σε Αλυσίδες Φαρμακείων, Αλυσίδες Μικροβιολογικών εργαστηρίων και τέλος Αλυσίδες Οδοντιατρικών μονάδων προκείμενου να καλυφτούν οι ανάγκες τους.

Το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό οι ασφαλισμένοι και δεινά δοκιμαζόμενοι , συμπολίτες μας.

Οι πολικοί μας τόσο του Νομού Μαγνησίας , όσο και οι υπόλοιποι σε ολόκληρη την χώρα θα αφήσουν να υπάρχουν αυτές οι αδικίες στον πολύπαθο χώρο της υγείας? Θα μπορέσουν να αντισταθούν σε αυτή την λαίλαπα που πλησιάζει και καθημερνά όλο και πιο επικίνδυνη γίνεται? Εμπρός λοιπόν ας το κάνουν .

Όλοι μας , καθημερινά κρίνουμε και κυρίως κρινόμαστε

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΣΙΟΛΗΣ

Πρόεδρος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας

 

 

 

Πηγή:


 
 
 
 
 
site created and hosted by